Advokatbyrå bötfälls för att ha mejlat känslig information

9 november, 2020

Advokatfirman Trinity Chambers på Guernsey har fått en bot på £10 000 för att ha skickat känslig information per mejl. (Artikel)

Dataskyddskommissionär Emma Martins kommenterar boten med att den syftar till att peka på allvaret och betydelsen av att inte hantera persondata på ett lämpligt sätt. Hon pekar också på "bristande intresse" för frågan. från byråns data controller. 

Rimligen är förtroendeskadan för Trinity Chambers avsevärt större än boten, då en advokatbyrå förväntas veta bättre än att hantera kundinformation så. 

Lantero har sedan länge drivit på för säkrare informationshantering och erbjuder bland annat sina kunder tjänsten Rekommenderat e-brev, där mottagaren måste legitimera sig med BankID för att komma åt den information och de bilagor som skickas. 

Se alla blogginlägg

Genom att fortsätta surfa eller genom att klicka på "OK" godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra din webbplatsupplevelse och för analytiska ändamål. För att lära dig mer om hur vi använder kakorna, Se vår cookiepolicy.